Raahen Teatteri

Raahen Teatteri on pieni, mutta ponteva ammattilaisvetoinen harrastajateatteri. Tuotamme vuosittain vähintään kesäteatteria ja aikuisille suunnattua huoneteatteria pikkujouluaikaan.

Kesäteatteripihassa on katsomo 250 katsojalle ja näytöskauden ajaksi suojaamme yleisön katoksen alle. Kaikki yleisön tarvitsemat palvelut löytyvät pihasta. Sisätiloihin mahtuu noin 90 katsojaa. Vuoden aikana meillä käy kaikki tilaisuudet yhteen laskien noin 6000 vierasta.

Taustayhdistyksemme Raahen Teatteri ry omistaa teatteritalon ja tontin aivan Raahen keskustan kyljessä, Vanhan Raahen portilla, historiallisen ruutukaavan eteläreunassa. Upea jugend-talomme on rakennettu vuonna 1913. Teatterimme on toiminut tässä osoitteessa vuodesta 2002 ja sitä ennen vaihtuvissa vuokratiloissa.

Raahen Teatteri ry:n hallitus rakentaa syksyisin seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion, jonka mukaan askelmerkit määräytyvät. Hallituksen jäsenet ovat monialainen joukko aktiivisia ihmisiä, joista kaikki eivät toimi teatterissamme.

Teemme monenlaista teatteria, emmekä ole profiloituneet mihinkään tiettyyn tyylilajiin. Välillä teemme isoja klassikkodraamoja, välillä hulvattomia farsseja – ja kaikkea siltä väliltä. Lastenteatteria teemme säännöllisen epäsäännöllisesti samoin pienimuotoisempaa puhuttelevaa huoneteatteria. Pyrimme kiinnittämään ohjaajiksi ammattilaisia tai ansioituneita harrastajia ja siten pitää huolta esitystemme tasosta ja omasta kehittymisestämme. Jokainen vieraileva taiteilija tuo aina jotakin uutta mukanaan ja samalla yleisömmekin tulee aina uudestaan iloisesti yllätetyksi.

Tulevaisuudestamme huolehdimme muun muassa tukemalla nuorten teatteritoimintaa, sillä heistä on näyttämömme huominen paljolti kiinni. Pyrimme myös näyttelijöiden vaihtuvuuteen ja sellaiseen kiertoon, että yhdet ja samat ihmiset eivät ole vuodesta toiseen lavalla.

Koska Raahe on meille rakas kotikaupunki ja arvostamme sen historiaa, pyrimme pitämään vanhasta kiinteistöstämme hyvää huolta. Teatterin tuloista osa ohjautuukin suoraan talon ylläpitokustannuksiin, mutta toisaalta on suuri onni saada harrastaa teatteria omissa tiloissa – ja vieläpä näin tunnelmallisissa.