Raahe 370 / Raahe palaa! -musiikkinäytelmä

Raahen 370-vuotisjuhlanäytelmänä nähdään ”Raahe palaa!”-musiikkinäytelmä. Esityksen ensi-ilta on 5.12.2019 klo 18 Raahesalissa.

Juhlavuoden kunniaksi esitämme näytelmän raahelaisesta tragediasta, joka kosketti koko kaupunkia. Raahe kuitenkin nousi tuosta koettelemuksesta uuteen kukoistukseen. Musikaali sijoittuu Raaheen, 6.10.1810 sattuneeseen suurpaloon sekä siihen liittyneeseen oikeudenkäyntiin. Muutamassa tunnissa paloi 72 taloa ja niiden ympärillä olleet ulkorakennukset eli kaksi kolmasosaa 1800-luvun alun Raahesta.

Vaikka kuolonuhreja tulipalossa ei syntynytkään, tulipalo jätti jälkensä kaupunkilaisiin. Sytyttikö joku palon tahallaan? Juorut liikkuvat kaduilla ja tulipalosta syytetään vuorollaan jokaista, joka todistajanaitioon uskaltautuu. Historiallinen mysteeri saa katsojan mielikuvituksen liikkeelle.

Näytelmän on säveltänyt ja käsikirjoittanut raahelainen Maria Vinberg. Näytelmän ohjaa Toni Kettukangas ja näytelmän tuotannosta vastaa Raahen Teatteri. Työryhmä on koottu raahelaisista osaajista tätä näytelmää varten. Musikaalin kuorona toimii Raahen Laulu. Bändinä toimii Eetu Viinikka ja Varttuneet.

Esitys nähdään kaikkiaan kolme kertaa eli ensi-illan jälkeen on mahdollisuus nähdä se vielä lauantaina 7.12. klo 14 tai klo 18. Liput (2 €) tulevat myyntiin maanantaina 23.9.2019.

Työryhmä
Käsikirjoitus, sävellys ja musiikin ohjaus
Maria Vinberg

Ohjaus
Toni Kettukangas

Äänisuunnittelu
Marko Turpeinen

Valosuunnittelu ja esitystekniikka
Jussi Kononen

Lavastus
Sallamaaria Koski

Puvustus ja tarpeisto
Riikka Kononen ja Kati Kastelli

Orkesteri
Eetu Viinikka (kitara)
Heikki Ylikulju (basso)
Joonas Kinnunen (rummut)

Näyttelijät
Topi Ilvesluoto (Matias Pietilä)
Jarno Markus-Hannelin (Juho Lahdenperä)
Jaana Ilkko (Anna Turck)
Mirja Takalo (Rouva Sophia Bergh)
Leo Hänninen (Dietrich Freitag)
Eero Vähäsarja (Syyttäjä)

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28, 92100 Raahe

Kekkonen – syntymästä kuolemattomuuteen