Maitopojat

Tervetuloa kupletti-iltamiin!
Kuplettiduo – Maitopojat

Keskiviikkona 19. helmikuuta 2020 klo 19.00 – 21.00

Maitopojat muodostaa kaksi lappilaista laulajaa, Mikko Nuorala ja Tommie Virtanen, joita yhdistää intohimo savikiekkoajan ikonisiin kuplettihitteihin, kuten Tiskarin polkka ja Silakka-apajalla. Nämä unohdetut laulut ovat heränneet keikoilla eloon ja ilosanoma on levinnyt ympäri Suomea. Laulujen väleihin sijoitetut tarinat kuplettimestarien elämästä ja laulujen syntyhistorioista ovat täydentäneet kokonaiskuvaa.

Kupletti (ransk. couplet) on useista säkeistöjä sisältävä huumoripitoinen ja ilkikurinen laulu, joka usein kommentoi ajankohtaista ilmiötä.

Maitopoikien ohjelmisto ulottuu yli sadan vuoden takaa Tannerista ja Salomaasta lähimenneisyyden suuriin kuplettinimiin: Veikko Lavi, Repe Helismaa, Jukka Virtanen, Junnu Vainio, Mikko Perkoila ja Heikki Salo. Myös Maitopoikien omat kupletit tuntuvatkin herättävän ihmisissä innostunutta vastakaikua. Esimerkiksi Taunus-humpan myötä yleisöstä on joka keikalla löytynyt pari Taunuksen vanhaa omistajaa. Duon tarkoituksena onkin panostaa jatkossa omien kuplettien luomiseen.

Iltamat kestävät noin 2 tuntia sisältäen väliajan.

LIPUT: 15 € (yli 25 hlö ryhmät -20 %)

Lisätietoja duosta:
Pari vuotta sitten kaksi laulajaa, Mikko Nuorala ja Tommie Virtanen, päätyivät solisteiksi yhteiselle keikalle. Ilta meni mainiosti ja yhteinen sävel löytyi etsimättä. Pian musiikkerit huomasivat paitsi tulevansa hyvin juttuun keskenään, omaavansa molemmat saman intohimon vanhaan kuplettiperinteeseen. Hiski Salomaa, Junnu Vainio, Jaakko Teppo ja muut kuplettimestarit olivat tuttuja ja olipa omiakin kupletteja jo syntynyt molemmilta.

Tämän pöhinän seurauksena syntyi kuplettiduo, joka erinäisten vaiheiden jälkeen sai nimen Maitopojat. Nimi juonsi omasta Piä ittes miehenä -kupletista, josta oli keikoilla saanut riemastuneen vastaanoton. Laulu on Mikon tulkitsema hulivilitarina maailmalle lähtevästä pojasta, joka saa mummoltaan ainoaksi ohjeeksi ”parempi ku juot vain maitoa!”.

Noso-kitaroilla ja mandoliinilla varustettu partio on keikkaillut mihin vain on pyydetty, niin rantakuppiloissa, ravintoloissa kuin kirjastoissakin, ja joka paikassa ihmiset ovat olleet uteliaan kiinnostuneita vanhasta kuplettiperinteestä. Savikiekkoajan hitit, kuten Tiskarin polkka ja Silakka-apajalla, ovat olleet monille tuttuja ralleja jo lapsuudesta. Laajassa repertoaarissa on ollut aina myös oudompia helmiä ja ilosanoma on levinnyt ympäri Suomea.

Siihen sanomaan on kuulunut myös laulujen väleihin sijoitetut taustatarinat, jotka ovat olleet tärkeä osa illan ohjelmaa. Tarinat kuplettimestarien elämästä ja laulujen syntyhistorioista ovat täydentäneet kokonaiskuvaa.

Osta lippu tästä
Share Our Work