Raahen teatterin ohjelmistoa

Täyttä terästä

Raahen Teatteri esittää Pauli Ylitalon näytelmän

Täyttä Terästä

Rautaista kesäteatteria luvassa
Pauli Ylitalon käsikirjoittama Täyttä Terästä -kesäteatterinäytelmä tuo ensimmäistä kertaa teatterin lavalle koko maakunnalle tärkeän terästehtaan syntyhistorian. Ylitalo on itseoikeutetusti käsikirjoittaja, sillä hän on nähnyt, miten pikkupojan paratiisi muuttuu teräskaupungiksi pienessä hetkessä. Näytelmän ohjaa Sari Jaatinen, jolla on kesätyökokemusta niin valssaamolta kuin tutkimuskeskuksestakin.

Raahen Teatterille on kunnia-asia kertoa Rautaruukin alkuvaiheista, koska paikallisena teatterina sen yksi kulttuurityön motiivi on lujittaa raahelaisten – ja muiden seutukuntalaisten – paikallisidentiteettiä. Oma historia on tunnettava, että tulevaisuutta voidaan rakentaa. Erityisesti omista hyvistä asioista on kerrottava ja Rautaruukki on ollut kymmenet vuodet merkittävin Raahen rakentaja. Mitä me olisimme ilman sitä? Mitä meistä olisi tullut?

Raahen Teatterilla on pitkä historia Rautaruukin yhteistyökumppanina tehtaan alkuvuosista lähtien. Teatteriharrastus on tarjonnut myös monelle rautaruukkilaiselle vastapainoa tehdastyölle. Ensi kesän näytelmän työryhmään onkin tarkoitus kutsua mahdollisimman monta entistä rautaruukkilaista ja nykyistä SSAB:n työntekijää, jotka ovat olleet teatteritoiminnassa mukana.

Esitysajat

Raahen Teatterin kesäteatteripihassa
ke 24.6. Ensi-ilta
to 25.6.
pe 26.6.
la 27.6.
su 28.6.
ke 1.7.
to 2.7.
pe 3.7.
la 4.7.
su 5.7.
ke 8.7.
to 9.7.
pe 10.7.
la 11.7.
su 12.7.
ke 15.7.
to 16.7.
pe 17.7.
la 18.7.

Työryhmä

Käsikirjoitus: Pauli Ylitalo
Ohjaus: Sari Jaatinen
Graafinen suunnittelu: Henri Ylikulju, Jaakko Mylly/Jäljen Jättiläinen

Lippuinfo

Esitykset Raahen Teatterilla

Liput: 18€

Lisätiedot, lippuvaraukset ja ryhmäalennukset:
Raahen Teatteri / Koulukatu 13 / 92100 Raahe
toimisto@raahenteatteri.fi
044 3240 958